»  achterbouw
»  vzw
»  nieuwbouw
»  verbouwing

 

referenties - verbouwing

 

Bij een verbouwing is het eerst de keuze maken tussen rekening houden met de bestaande ziel die de woning uitstraalt of gaan voor een volledig nieuw concept. Wat kan gehouden of hergebruikt worden wordt graag geïntegreerd in de nieuwe woning. Het is een proces tussen de bestaande woning en de nieuwe bewoners die het eindresultaat zal geven.

 

Greet en Nadine
Deze halfopen bebouwing werd binnenin volledig nieuw ingedeeld en aangekleed. Het bestaande volume werd hierbij in ere gehouden. Er werden zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt om de woning een aangenaam natuurlijk gevoel te geven.
 
 
   
         
   
         
   

Karel en Patricia
 
 
   
         
   
         
   

Frank
Een typische cité woning in de stad waarbij het ganse perceel volgebouwd is. De woning werd vanbinnen helemaal vernieuwd en achteraan werd er een volwaardig dakterras aan toegevoegd.
 
 
   
         
     
         
         

Veerle en Vincent
Een bestaande vrijstaande woning met gelijkvloerse en een zolderverdieping die niet geïsoleerd of praktisch in te richten was. Alle woonvertrekken waren beneden. De inkom kreeg een centrale plaats in de woning zodoende een makkelijke toegang tot de nieuwe verdieping te creëren. De kroonlijst en het dak werden verhoogd zodat er 4 slaapkamers en een badkamer op de verdieping konden en het huis een volwaardige woning werd voor een gezin met 3 kinderen. De woning kreeg bovendien een nieuw kleedje.
 
 
   
         
   
         
     

Pieter en Veronique
Een uitbreiding van een eengezinswoning waar reeds een recentelijke uitbreiding op gebouwd was. De nieuwe uitbreiding moet ervoor zorgen dat een gezin met 3 kinderen voldoende leef- en bergruimte heeft. De vormgeving is omwille van de noordelijke oriëntatie van de woning. Om via andere vlakken toch van de zon te kunnen genieten.
 
 
   
         
     
         
         

Jointjoint
Een vervallen tennisclub waar volledig nieuw leven werd ingeblazen. De bestaande woning werd een woning met café en eetgelegenheid. Het kleine bijgebouw maakte plaats voor een nieuw waarin de douches en toiletten plaats vinden. De bouwheer heeft overal gebruik gemaakt van natuurlijke en ecologisch verantwoorde materialen, met een goed oog voor detaillering. De omgeving is volledig opgewaardeerd en vormt een ideale plaats om te vertoeven bij zonneschijn. www.jointjoint.be
 
 
   
         
   
         
   

Wienand
 
 
   
         
   
         
       

Tine en Geert
Deze helft van een vierkantshoeve huisvest een gezin met 4 kinderen. Door de bestaande indeling waarbij elke ruimte afgesloten is van de ander leefde de behoefte naar meer en opener ruimtes. De stallingen en bijgebouwen kregen een nieuwe dakbedekking en isolatie. Deze ruimtes werden volledig opengetrokken en één gemaakt met de bestaande woning. Nu is de leefruimte en keuken een grote ruimte en leeft dit praktischer voor een groot gezin.
 
 
   
         
     
         
         

Annick
 
 
     
         
         
         
       

Korneel en Sarah
Bij deze rijwoning vond de uitbreiding plaats ter hoogte van het dak. Het bestaande dak was niet meer in goede staat en was ook niet praktisch opgebouwd om te kunnen benutten als slaapkamers. De daken werden allemaal volledig vernieuwd en optimaal geïsoleerd. Er werden ook voldoende aangename lichtinvallen gecreëerd. De woning werd verder helemaal aan de binnenkant geïsoleerd zodoende de normen van vandaag te halen.
 
 
   
         
       
         
         

Ons
Dit is mijn eigen woning, een 20-jaren plan. Het is een vrijstaande oude hoeve met bijgebouwen. Huidig hebben we enkel de keuken deels vernieuwd daar de bestaande niet praktisch genoeg was. Het streefdoel is om zoveel mogelijk recyclagemateriaal te gebruiken en enkel het strikt noodzakelijke nieuw te kopen. Wordt vervolgd...