»  achterbouw
»  vzw
»  nieuwbouw
»  verbouwing

 

referenties - nieuwbouw

 

Bij een nieuwbouwwoning wordt uitgegaan van de omgeving, de oriëntatie en de eventuele zichten die er vanuit de woning kunnen beleeft worden. De materialen worden naar wens en behoefte van de klant geselecteerd. Tegelijk groeit de indeling en vormgeving van de woning uit tot een ontwerp. Er wordt op een natuurlijke en duurzame manier rekening gehouden met de geldende normen van vandaag.

 

Nieuwbouw tuinberging
Deze nieuwe tuinberging is meer dan een tuinberging. Ze biedt tegelijk een geborgen ruimte midden in de tuin. Bij avondzon biedt ze een overdekte ruimte met een buitenbarbecue. De tuinberging wordt een deel van de tuin door de organische vormen die ze heeft en het groendak zorgt dat de tuin een derde dimensie krijgt.
 
 
   
         
   
         
       

Patrick en Leen
Nieuwbouw eengezinswoning in een verkaveling, vrijstaand gelegen. De opdracht was een woning te ontwerpen voor een nieuw samengesteld gezin zodat de woning de ene week voor 2 personen als de andere week voor 6 personen kan dienen. De woning voldoet daar aan zowel op vlak van indeling als op vlak van energiegebruik. Er werden zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. De uitvoering is een samenwerking van de bouwheer met verschillende aannemers. De woning scoort een K-peil 25 en een E-peil van 56.
 
 
   
         
   
         
   

Steve en Dorothée
Halfopen bebouwing gelegen in een reeds bebouwde straat. De klant wou graag een woning met een gelijkvloerse verdieping en een dakverdieping en bovenal geen strakke vlakken. Het gebruik van de overbakken veldovensteen op een speelse manier en de zichtbare houtconstructies zorgen voor de uitwendige beleving van de woning. Binnenin werd gekozen voor een combinatie van pleisterwerk en leem.
 
 
   
         
   
         
   

Lieven
Een nieuwe eengezinswoning in een reeds bestaande kavel. De woning heeft veel schuine zijden zodoende de oriëntatie optimaal te benutten. Een uitvoering van vader en zoon.
 
 
   
         
   
         
   

Youri en Marieken
Een traditioneel gebouwde eengezinswoning waarbij alle functies op het gelijkvloers moeten plaats vinden. De woning moet de mogelijkheid bieden te functioneren voor iemand met een rolstoel. Een uitvoering van vader en zoon.
 
 
   
         
   
         
       

Muziekstudio
Een muziekstudio met sauna en tuinberging gebouwd achter een bestaande woning. Het contact met de tuin en de bestaande woning is hierbij belangrijk. Bij de opbouw van de muziekstudio is zoveel mogelijk rekening gehouden dat het geproduceerde geluid geen hinder is voor de buren en dat ongewenst geluid van buitenaf niet binnen kan.