»  achterbouw
»  vzw
»  nieuwbouw
»  verbouwing

 

referenties - achterbouw

 

Een achterbouw is een typisch Belgisch gegeven. Veel projecten bestaan er dus in om de bestaande, meestal slecht geïsoleerde, achterbouw af te breken en een nieuw volume in de plaats te zetten. Dit gaat vaak gepaard met kleine verbouwingswerken in het te behouden hoofdvolume.

 

Marie-Rose
Deze woning wordt een woning waarin ambachten nog steeds uitgeoefend zullen worden. De liefde voor het werk met de handen vertaalde zich dan ook in organische nieuwe achterbouw. De buitenwanden en de binnenwanden worden een combinatie van hout en steen, zowel wat opbouw als afwerking betreft.
 
 
   
         
   
         
   

Paul
Een eengezinswoning die een tweegezinswoning wordt voor 2 mensen op oudere leeftijd die zo voor elkaar kunnen zorgen met elk hun privacy. De woning krijgt een nieuwe achterbouw zodoende dat de beide woningen volwaardig worden. Het straatniveau is ter hoogte van de achtergevel verdieping. Daardoor ontstaat er overdekte terrasruimte op tuinniveau.
 
 
   
         
   
         
     

Sarah en Tom
Hier wordt er rekening gehouden met de vormgeving van de bestaande achterbouw. Doch wordt deze structureel vernieuwd om met natuurlijke en duurzame materialen te kunnen werken. De nieuwe achterbouw wordt volledig in houtskelet opgebouwd en met houtwol isolatiematerialen geïsoleerd. De materialen van de bestaande achterbouw worden tevens zoveel mogelijk hergebruikt.
 
 
   
         
   
         
       

Nele en Jeroen
Deze aanbouw werd volledig vernieuwd in een houtskelet met isolatie van kalkhennep in de vloer, het dak en de wanden. De buitenzijde en het plafond van de binnenzijde zijn afgewerkt met een ruwe beplanking om de prijs te drukken maar eveneens omdat het 'leven' in de woning zichtbaar mag zijn.
 
 
   
         
   
         
   

Niels en Sara
De bestaande achterbouw werd volledig vervangen door een nieuwe organische aanbouw waarin een keuken en een nieuwe berging ondergebracht werden. Op deze manier kreeg de woning beter verbinding met de tuin.
 
 
   
         
   
         
     

Bram en Anna
Vernieuwde aanbouw van een stadswoning. Alle daken aan de achterzijde van de woning kregen een weelderig groendak.
 
 
     
         
         
         
       

Ilse en David
Vervangen van een (koude) veranda door een grotere keuken. De oude keuken zat helemaal ingesloten in de woning. Op deze manier werd de nieuwe keuken helemaal geïntegreerd in de woning.
 
 
   
         
   
         
         

Pepijn en Silke
De bestaande keuken en badkamer die zich in een typische achterbouw bevinden, worden gesloopt en opnieuw gebouwd in een nieuwe achterbouw. Op deze manier komt er ook meer licht binnen en is er rechtstreeks contact met een leuke stadstuin. Er wordt gekozen voor een zadeldak zodoende de ruimte wat ruimer te maken en meer licht via dakramen binnen te laten.
 
 
   
         
     
         
         

Thessa
De bestaande achterbouw werd volledig verwijderd en de rest van de gelijkvloerse verdieping werd ook herbestemd. Ter hoogte van de voorgevel kwam een verhoogde badkamer om eronder plaats te maken voor een fietsenberging in de stadswoning. De nieuwe achterbouw is zuidwest georiënteerd en kreeg een hellend dak om de zuidoost-zon ook rechtstreeks te kunnen beleven. Dit gaf ons tegelijk de mogelijkheid om de houten dakconstructie binnenin zichtbaar te laten.
 
 
   
         
   
         
       

David, Nancy en de crèche
Een eengezinswoning met op het gelijkvloerse een kindercrèche en op de verdiepingen de woonruimtes. Daar de crèche aan uitbreiding toe is komt er een uitbouw op het gelijkvloerse. Daardoor ontstaat een dakterras dat direct toegankelijk is voor de woonruimtes.